ධනේෂ් විසුම්පෙරුම
විදුසර, 13.03.2013 (Vidusara)
සැකසූ මස් සෞඛ්යයට හානිකර විය හැකියි
මේ අධ්යයනයේදී වසර දහතුනක් පමණ කාලයක්, යුරෝපයේ රටවල් දහයක ජීවත්වන මිලියන භාගයකට ආසන්න පිරිසක් නිරීක්ෂණය කිරීමෙන් සිදුකරන ලද්දකි. එහිදී අනාවරණය වී ඇති ආකාරයට, දුම්බීම වැනි පුරුදු නවතා දැමීම සෞඛ්යය සඳහා ඉතා වැදගත් පිළිවෙතක් වන අතර, සකස් කළ මස් පරිභෝජනය අඩුකිරීමද ඛෙහෙවින් වැදගත් වේ.
යහපත් සෞඛ්යයක් සඳහා සකස් කළ මස් දෛනිකව පරිභෝජනය කළ යුත්තේ ග්රෑම් 20ක් පමණක් බව මෙහි දක්වා ඇත. මස් සකස් කිරීමේදී එක් කරනු ලබන ලූණු හා වෙනත් රසායනික ද්රව්ය නිසා මේ සෞඛ්ය බලපෑම් ඇති විය හැකි බව විශ්වාස කරනු ලැබේ. (මූලාශ්රය: BMC Medicine, DOI: 10.1186/1741-7015-11-63)
No comments:
Post a Comment